11 Temmuz 2013 Perşembe

Sütlük

Sütlük

   Süt ve süt ürünleri çoğu zaman kısa süreli ömür biçilmeleri nedeniyle oldukça çabuk bir şekilde elden çıkartılması gereken ürünlerden bir tanesidir. Çünkü her ne kadar koruma şartları belirli bir standardın üstünde olsa da, sürekli olarak uygun sıcaklıklar altında bekletilese de böyle ürünlerde geçen her saat satıcının ve aslında dolayısıyla da tüketicinin aleyhine işlemektedir. İşte gerek alışveriş sırasında bir tüketici durumundayken olsun gerek de satış esnasında mutlaka ama mutlaka süt ve süt ürünlerinin bu hassas yapısına olabildiğince fazla dikkat etmek oldukça önemli bir gerekliliktir. Aksini düşünecek olursak eğer ki hem satıcı penceresinden baktığımız zaman hem de yine aynı şekilde tüketici penceresinden irdelediğimiz zaman da sonuç kesinlikle herhangi bir değişikliğe uğramayacaktır. Yani böylesine nitelik şartlarından yoksun bir ürünün varlığından hiç şüphesiz ki her kesimin belirli bir seviyede rahatsız olacağını söylemek mümkündür. 

http://www.avgsogutma.com/sutluk-modelleri/

   Fakat yine de tüm bu olumsuzluklara ve koruma yöntemlerindeki inanılmaz zorluklara rağmen süt ürünlerini olabildiğince fazla bir süre satış için bekletmek mümkün olan bir durumdur. Elbette ki söylemeye çalıştığımız bu durumun gerçekleşmesi için de mutlaka ama mutlaka bazı yapılara, bazı ürün kullanımlarına ihtiyaç duyulur. Zaten çağın gereklilikleri de tam olarak bunu ortaya atmaktadır. Yani amiyane bir tabirle söyleyecek olursak eğer, sıradan bir soğutucu modeli ile ifade etmeye çalıştığımız koruma ve sonrasında satış işlemlerinin gerçekleşmesini beklemek açıkçası söylemek gerekirse eğer pek de akılcı bir durum olmayacaktır. En nihayetinde, zaten yazımızın başından bu yana kadar ele almaya çalıştığımız şekli ile bu tür gıda ürünleri yani süt ve süt ürünleri raf ömrü öyle pek fazla olmayan ürünlerdir. Bu kısa bekleme süresini en yükseğe çıkartmak ve de uzayan süre içerisinde kesinlikle ürün tazeliğini, lezzetini ve kalitesini de koruma altına almak adına sütlük kullanımın ne kadar gerekli bir yapı olduğunu tekrar olarak ifade etmemiz gerekir. İşte tüm bu artı etkilerinden dolayı sürekli olarak sütlük kullanımını ve bu ürünlerin farklı modellerinin, farklı alanlarda ne derece etkin bir yapıya sahip olduğunu vurgulamaktayız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder