22 Haziran 2015 Pazartesi

Çocuklarda İç Çamaşırı Seçimi Nasıl Olmalı?

Çocuklarda İç Çamaşırı Seçimi Nasıl Olmalı?


Yetişkinlerde çamaşır seçimi ne kadar önemliyse; çocuklar için çocuk iç çamaşırı seçiminin önemi bunun kat kat üzerindedir. Çocukluk çağında bireylerin sağlıklı gelişebilmeleri bakımından iç çamaşırı seçimine özen gösterilmesi gerekir. Çocukluk döneminde çamaşır seçimini, iki ayrı kategoride erkek ve kız çocuk olarak değerlendirmek gerekir. Çünkü her iki cinsin farklı anatomik yapısına göre çeşitli hususlar bulunur.

iç giyim

Çocuk İç Çamaşırı Seçimine Neden Dikkat Edilmeli?

Her ne kadar ülkemizde önemsiz bir konuymuş gibi görünse de, aslında çocuklar açısından bakıldığında birçok açıdan mühim bir konudur. Çocukların kronik hastalıklardan uzak yetişmesi, doğru çamaşır seçiminin etkisi büyüktür. Özellikle idrar yolu hastalıklarının kronik hale gelmesinde, yanlış çamaşır seçimleri ve yanlış temizlenme ön plandadır. Ayrıca çocukların cinsel kimliklerinin oturmasında, çocuk iç çamaşırı seçimi büyük öneme sahiptir.

Çocuklarda İç Çamaşırı Kullanımında Nelere Dikkat Edilmeli?
  • Cinsiyet Faktörü: Kız çocuklarının ve erkek çocuklarının cinsel organları, anatomik yapıları son derece farklıdır. Her iki cins için üretilen çamaşır modelleri birbirinden çeşitlidir. Bu nedenle uygun çamaşırların satın alınması gerekir. Örneğin; erkek külot modellerinde ön kısım bir miktar bombelidir.
  • Cinsel Kimlik Etkisi: Erkek çocuklarına, kız çocuklar için üretilen çamaşırlar kullanılması ya da tam tersi bir durum söz konusu olması halinde çocukların cinsel kimliklerini bulması mevzusunda sorunlar görülebilir.
  • Sık Sık Yenilenen Çamaşırlar: Çocuklara ağabeylerin, ablaların küçülen çamaşırlarını giydirmek en büyük yanlışlardan bir tanesidir ki bu ürünler bir de farklı bir cinse aitse; iki katı problem demektir. Eski çamaşırları kullanmak bir yana çocukların çamaşırlarının kısa vadelerde yenilenmesi gerekir.
Kız Çocuklarında İç Çamaşırı Seçimi

Kız çocuklarının en sık kullandığı iç çamaşırları külotlar ve atlettir. Sütyen kullanımına henüz başlamayan çocuklar için bu iki ürünle ilgili doğru bilgilere sahip olmak yeterli olacaktır. Ayrıca ürünlerin etiketlerini mutlaka incelemeli, kumaş ve yıkama bilgilerini almalısınız.

çocuk iç giyim
  • Kız Çocuk Külot Seçimi: Kız çocukları için külot alırken; ilk olarak kumaşına dikkat etmeniz gerekiyor. Çocuklarınıza kesinlikle %100 pamuk kumaştan üretilmiş ürünleri giydirmelisiniz. Üzerinde zararlı boyalarla hazırlanmış ikonlar, desenlerden uzak durmanız önemlidir. Mümkün olduğunda sade, tek renk mümkünse beyaz çamaşırlar tercih etmelisiniz. Beyaz çamaşırların yıkanması hem daha kolay hem daha hijyeniktir. Lastiksiz, pamuktan üretilmiş külotlar kız çocuklarında büyük öneme sahip; idrar yolları ve vajinal iltihaplanmaların önüne geçmek için ciddi bir adımdır.
  • Kız Çocuk Atlet Seçimi: Kız çocukları için üretilen atletlerin kimilerinde, çeşitli süslemeler bulunabilir. Bunların pamuklu kumaştan olması halinde herhangi bir sorun yaratmayacağı bilinir. Bunun dışında atlet seçiminde de yine mümkünse sade beyaz renkleri tercih etmelisiniz. Ayrıca atletin çocuğun vücudunu sıkmadığından emin olmalısınız. Sıkı her türlü kıyafet, cilt için son derece zararlı ve rahatsız edicidir.
Erkek Çocuklarında İç Çamaşırı Seçimi

Erkek çocukları için çamaşır seçimi yaparken; cinsel kimlik konusuna ekstra özen gösterilmelidir. Kız çocuklara uygun desenlerden, renklerden kaçınılmalıdır.

çocuk iç giyim

  • Erkek Çocuk Külot Seçimi: Erkek çocukları için külot alışverişi yaparken ilk bakmanız gereken şey yine kumaşın özelliğidir. Pamuklu kumaştan üretilmiş, elastik olmayan ürünler kullanmanız gerekir. Külotun ya da boxerın cildi sıkmaması önemlidir. Aksi halde ileriki yaşlarda erkek çocuklarında çeşitli sorunlarla karşılaşılabilir.
  • Erkek Çocuk Atlet Seçimi: Erkek çocukları için atlet alınırken yine sade beyaz renkler tercih edilmeli ve vücudu sıkmaması mühimdir. Bununla beraber yüksek derecelerde yıkanabilen pamuklu kumaş kullanmak yararınıza olacaktır. Erkek çocukları için üretilen atletler genellikle düz, desensiz, süslemesizdir. Sizin de tercihiniz bu yönde olmalıdır.
Online iç çamaşırı alışveriş sitesi www.camasirim.com 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder